vrijwilliger zijn
Foto in de cabine van een brandweer wagen, Brandweerman achter het stuur, achterin een brandweer-man en vrouw
Ga naar jouw woonplaats
Direct contact bel 040 2203 441,
WhatsApp
of mail hrm@vrbzo.nl
Zoals je zult begrijpen, zorgt het coronavirus ervoor dat de
werving van brandweervrijwilligers anders verloopt dan normaal.
We werken er hard aan om online informatiebijeenkomsten
te organiseren en proberen een manier te vinden waarop we
selectiedagen en keuringen kunnen houden.
We houden je op de hoogte.

Vrijwillige brandweer Brabant-Zuidoost


Haal meer
uit je leven

Als vrijwilliger bij de brandweer leer je omgaan met het onverwachte. Met niet altijd weten wat je aan zult treffen. Het is een avontuurlijk vak, met heel veel afwisseling. Een grote brand blussen, een verkeersslachtoffer uit zijn auto bevrijden, politie en ambulancedienst ondersteunen, omgewaaide bomen doorzagen in een storm of een dier redden. Dat hoort er allemaal bij en nog veel meer. Daar word je goed voor opgeleid en op voorbereid. Getraind voor actie.

"Dit is het
mooiste werk
ter wereld!"

Afwisseling

Werken bij de brandweer betekent teamwerk en vriendschap. Samen sta je op uiterst professionele wijze elk moment van de dag of nacht klaar. Ga je onder soms moeilijke omstandigheden aan de slag om anderen te helpen. Als de pieper gaat, moeten jullie op elkaar kunnen rekenen en met vertrouwen aan de slag kunnen gaan. Je maakt samen niet alledaagse dingen mee. Dat schept een band voor het leven. Brandweervrijwilliger ben je naast je dagelijks werk, maar is niet vrijblijvend. Jij bent een onmisbare schakel in je ploeg. Samen met je collega’s klaar je de klus.

Mentaal en fysiek fit

Het brandweerwerk vraagt nogal wat van je, dus moet je fit zijn. Je moet onder druk kunnen presteren en helder na blijven denken, op het moment dat het ertoe doet. Toch de rust weten te bewaren en precies weten wat je moet doen. Dat betekent dat je lichamelijk en geestelijk in goede conditie moet zijn. Als jij je aanmeldt, word je hierop getest en gekeurd. Om deze testen en keuringen goed uit te kunnen voeren, moet je onder andere beschikken over kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen en je moet niet bang zijn jezelf tegen te komen. Durf jij de uitdaging aan?

"Ik heb
alle medewerking
van het
thuisfront"

Opleiding tot brandweervrijwilliger

Vrijwilliger bij de brandweer zijn is geweldig. Het is niet alleen spanning en sensatie, op het moment dat het erop aankomt moet je weten hoe te handelen. Daar word je goed op voorbereid. Tijdens onze uitgebreide tweejarige opleiding, volledig verzorgd én betaald door de brandweer, word je opgeleid tot professionele hulpverlener. Overdag, in de avonduren of een combinatie daarvan, wat jou het beste uitkomt. Het is een praktische opleiding, waarbij je het geleerde meteen kan toepassen in de praktijk. Stap voor stap word je klaargestoomd voor het echte werk. Daarnaast zul je ervaren dat het ook heel gezellig is. Iedereen staat voor je klaar en wil je helpen. Ben jij er ook klaar voor?

Brandweerman die in de camera kijkt

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen

Nu al brandende vragen? Stel ze!

Ben je nu enthousiast geworden, maar zit je nog wel vol vragen? Die beantwoorden we graag. Bel ons daarvoor direct via 040 2203 441, mail naar werving@vrbzo.nl of vul hieronder je gegevens in, dan nemen wij snel contact met je op. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer!


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.