Brandweerpost
Brandweerpost Heeze

ONS HEEZE
HET TEAM
JOUW LEVEN?

"Het is ons
grote enthousiasme
dat ons typeert"

Brandweerpost
Heeze

12 jaar geleden in 2010 hebben we als post Heeze een nieuwe kazerne gekregen, waar we ontzettend blij mee zijn! Voordat we het nieuwe gebouw kregen, zaten we namelijk bij het gemeentehuis. Deze kazerne was sterk verouderd en had niet de benodigde faciliteiten. Daarbij kwam het feit dat er een hele smalle poort aanwezig was waar je de Tankautospuit tijdens een uitruk doorheen moest manoeuvreren. Nu hebben we een mooi, modern en groot gebouw dat we delen met de gemeentewerf. Onze post heeft dan ook alle nodige voorzieningen. Wij beschikken over een Tankautospuit en een Haakarmvoertuig met een waterbak met een capaciteit van 12.000 liter water. Met dit voertuig leveren wij assistentie aan onze collega’s in de hele regio. Ons verzorgingsgebied bestaat voornamelijk uit woningbouw, industrie, spoor, bos en heide. Het gebied waar wij als eerste gealarmeerd worden is Heeze tot net vooraan Leende en het grootste gedeelte van Sterksel. We hebben zo’n 140 uitrukken per jaar, met uitschieters naar 170. Dat is inclusief de regionale inzet van het Haakarmvoertuig.

“We willen veel leren
en stoppen daar
ook veel tijd in”

Het team

Post Heeze heeft een dynamisch team van 17 enthousiaste vrijwilligers. Het team heeft 6 bevelvoerders en 7chauffeurs. We hebben 2 vrouwelijke teamleden en meer zijn bij ons zeer welkom. Ook zijn er enkele ‘opspringers’. Dat zijn vrijwilligers die ergens anders wonen en daar brandweerman of -vrouw zijn, maar werken in Heeze. Die kunnen overdag met ons mee met een uitruk. Ons team is hecht, een mooie club waar diverse goede vriendschappen bestaan. Heeze is een klein dorp en we komen elkaar dus nog wel eens tegen bij activiteiten buiten de brandweer, bij feestjes en ook op het sportveld. Ook doen we met ABWC-wedstrijden mee. Dan krijg je opdrachten op het gebied van bijvoorbeeld brandbestrijding, hulpverlening of gevaarlijke stoffen. Het is altijd een post uit de regio die deze wedstrijden organiseert en ook wij zijn wel eens aan de beurt. Als je goed scoort, ga je door naar de wedstrijden op provinciaal niveau of zelfs naar de landelijke wedstrijden.

Als we iets moeten noemen dat ons team typeert, dan is dat ons enthousiasme. We zijn een vrij jonge post met een grote inzet. We willen veel leren en stoppen daar ook veel tijd in, zowel in de theorie als de praktijk. Met ontwikkelingen gaan wij niet wachten op de regio, maar pakken het zelf aan als we dat nodig vinden. Bij ons in het team kun je je ontwikkelen en veel nieuwe ervaringen opdoen, kortom: een bijzonder leven! Je krijgt namelijk de mogelijkheid iets te doen voor de maatschappij, voor jouw eigen dorp.


Onze oefenavond

Op dinsdag is de oefenavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. In schoolvakanties oefenen we niet. De oefenavonden worden besteed aan het nabootsen van een inzet, we krijgen een presentatie of we besteden aandacht aan de theorie. Vaak gaan we naar buiten, naar een ‘object’. Maar het komt ook voor dat we een hele schoolse aanpak hebben, een herhaling van het werk geheel volgens het boekje. Even de basis terughalen, maar dan wel met veel variatie. Daar zijn de oefenleiders verantwoordelijk voor, maar eigenlijk heeft iedereen zijn bijdrage in de organisatie van de oefening.


“Iedereen heeft zijn
bijdrage in de organisatie
van de oefening”


Onze personeelsvereniging

We hebben een goede, actieve personeelsvereniging die van alles organiseert. Zo gaan we elk jaar een dagje weg en hebben we een jaarlijkse feestavond. Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals een barbecue of een sinterklaasviering. Sommige activiteiten doen we met partners of het hele gezin en sommige alleen met het team.


Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.