Brandweerpost
Brandweerpost Middelbeers

ONS MIDDELBEERS
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“Het is bij ons
vrijwillig, 
maar niet 
vrijblijvend”

Brandweerpost
Middelbeers

De post Middelbeers bestaat al sinds 1947. We zijn een kleinere post met 18 vrijwilligers en een hele hechte club. Onze kazerne is een voormalig schoolgebouw, op deze plek zitten we nu zo’n 35 jaar. Het gemoedelijke typeert ons. Nieuwe mensen voelen zich heel snel thuis bij ons. De neuzen staan dezelfde kant op. Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Die instelling leeft echt wel bij ons. Onze 3 dorpen zijn niet groot, dus de inwoners kennen ons en wij hen. Je kent dus vaak de mensen bij wie je een brand moet gaan blussen of hulp moet verlenen. Dat je een dorpsgenoot kunt helpen is het mooie van ons vak.

Onze post heeft inmiddels het 75-jarig bestaan gevierd. Wij zijn bovendien al 50 jaar uniek met een jeugdbrandweer die bij wedstrijden goed scoort. De jeugdbrandweer is belangrijk voor ons, zeker 50 procent van de vrijwilligers is daar ooit begonnen. De instroom met jeugd geeft een extra dynamiek binnen ons team. Daarnaast hebben we een VVB, een Vereniging van Brandweervrijwilligers, waar veel oud-brandweermensen lid van zijn. Zo houden zij binding met onze post en vooral met elkaar. De vereniging is zeker zo groot als onze post. Naast het biljarten in de winter en het jeu-de-boules in de zomer, draaien ze bijvoorbeeld bardiensten tijdens de oefenavonden of geven ze op open dagen demonstraties met oud-brandweermaterieel.

“We doen fanatiek mee
aan wedstrijden
en zijn zelfs
Nederlands kampioen”

Het team

Qua leeftijd hebben we een goed gemêleerd team. Een deel ervan is onder de 30, een deel tussen 30 en 50 en een paar boven de 50. We hebben 1 vrouw in ons midden. Met 18 leden is de capaciteit voldoende, voor elke uitruk staan we paraat. Dat wordt onderling ook altijd heel goed geregeld. We hebben veel ondernemers, daarom zijn we overdag nog goed bezet. Wat betreft overige taken hebben we 10 medische assistenten, met een aparte coördinator die deze tak van sport regelt. In ons team zijn er 7 bevelvoerders en 9 chauffeurs. Een aantal van onze vrijwilligers is ook werkzaam bij de 24 uursdienst in Eindhoven en Helmond.

Onze club doet fanatiek mee met de wedstrijden, we spelen in verschillende klassen zoals 112 en de hoofdklasse en zijn in 2022 zelfs Nederlands kampioen geworden in de 112 klasse. Ook in de hoofdklasse gaan we regelmatig door naar volgende rondes en zelfs landelijke finales. Die titel gaan we nu natuurlijk proberen te verdedigen. De wedstrijden, het oefenen daarvoor en de feedback die we daarna krijgen houden ons scherp.

“Ons team rukt uit
voor medische assistentie 
en andere 
brandweertaken”

Ons werkgebied

Het verzorgingsgebied van onze post omvat ‘de 3 Beerzen’ Oost-, West- en Middelbeers en omstreken. Het kent een stuk agrarisch gebied en veel bosgebied. We rukken zo’n 70 tot 100 keer per jaar uit, waarvan ongeveer de helft voor medische assistentie is. De overige uitrukken zijn heel divers, dat gaat van dienst- en hulpverleningen, bestrijding van branden tot aan een koe uit de put halen. Kortom, de basistaken van de brandweer. Waar we kunnen werken we ook mee aan activiteiten in het dorp, bijvoorbeeld voor de scouting en Sinterklaas. Er zijn bij ons altijd wel een paar mensen die zich daarvoor in willen zetten.“De mensen
in onze dorpen 
kennen ons 
en wij hen”

Ons materieel

We beschikken op post Middelbeers over een tankautospuit, een busje en een wagen voor de medische assistentie.

“Iedereen doet
graag mee met de 
oefenavonden”

Onze oefenavond

Maandagavond van 20.00 tot 22.00 is het oefenen geblazen. De animo daarvoor is altijd uitstekend. We volgen de oefenplanning vanuit het team Trainen en Oefenen, met een mix van wedstrijdoefeningen, elementaire oefeningen en inzetoefeningen of een combinatie daarvan. Na afloop van de oefeningen is er nog een moment voor de mededelingen en tijd voor een gezellige derde helft.

Onze personeelsvereniging

In onze personeelsvereniging zitten actieve leden en oud-leden. Samen organiseren we 4 tot 5 keer per jaar iets leuks. Los van de pv hebben we met de actieve teamleden ook nog één keer per jaar een activiteitendag met onze partners. Ook altijd een dag waar naar toe geleefd wordt.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.