Brandweerpost
Brandweerpost Son en Breugel

ONS SON EN BREUGEL
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“Een collegiale,
gezellige en
fanatieke club”

Brandweerpost
Son en Breugel

Wat brandweerpost Son en Breugel bijzonder maakt is dat wij een hele gezellige club hebben en enorm collegiaal zijn. Onze kazerne is nog relatief nieuw en lekker ruim. Het gebouw waarin we zitten is modern, energieneutraal en delen we met de gemeente. Dat heeft zo zijn voordelen. Soms trekken we samen met de gemeente op, bijvoorbeeld bij extreme uitrukken. Dat is een mooi samenspel en de lijnen zijn kort. Er zijn ook altijd mensen in dit gebouw aanwezig om een praatje mee te maken, dus is het ook heel gezellig. We stellen ons gebouw bovendien veel open voor anderen, zo vinden er regionale brandweervergaderingen plaats bij ons. Ook de regionale onderhoudsclub zit hier. Deze jongens verzorgen de pagers en zaken rondom mobiele telefoons. Het zijn brandweermannen die met ons mee opspringen bij een uitruk als het nodig is. Dat is fijn, want met de huidige 18 vrijwilligers en 3 aspirant-leden is ons team niet compleet. Nieuwe mensen zijn dus meer dan welkom bij ons. Die komen dan in een warm bad, met collega’s die nét dat stapje meer zetten en er voor de volle 100% voor gaan. Die klaarstaan voor de maatschappij en voor de burger. Dat geeft ons voldoening. Van hele grote calamiteiten tot kleinere. En ook dat laatste vinden wij mooi. We houden van ons vak.

“Wij houden van ons vak”

Het team

Onze post voelt soms aan als een tweede familie. Dat ervaar je helemaal als je iets ernstigs hebt meegemaakt tijdens een uitruk. Dan staan we voor elkaar klaar en vangen elkaar op, zodat je het van je af kunt praten. Het is een heel gemêleerde groep wat betreft leeftijden, de jongste is 20 jaar en de oudsten zijn eind 50. De rest bestaat uit twintigers en dertigers. Je mag ons gerust gedreven noemen. We doen met 2 ploegen mee met de awbc-wedstrijden. Soms halen we de 2e ronde en soms sneuvelen we helaas al in de 1e ronde. Maar we zijn wel fanatiek, het gaat er wel op dan!

“Wij zetten nét
dat stapje meer”

Ons materieel

We beschikken in Son en Breugel over een blusvoertuig. Daarnaast hebben we een verbindingscommandowagen. Die heeft een regionale taak en wordt jaarlijks zo’n ongeveer 12 keer ingezet bij uitrukken. Als die weg is, missen we meteen een aantal mensen. Ons team aanvullen tot 24 mensen is dan ook hard nodig.

“Waarvoor wij
uitrukken
varieert enorm”

Ons werkgebied

Met gemiddeld 93 uitrukken wordt er best vaak een beroep gedaan op ons. Waarvoor we uitrukken varieert enorm. Dat gaat van auto-ongelukken, assistentie ambulance, soms een reanimatie, een keer een boom over de weg, gaslekkage, wateroverlast, stormschade tot aan branden. Zoals een tijd geleden een garage waar een accu van een speelgoedautootje brand veroorzaakte. Ons verzorgingsgebied is uiteraard Son en Breugel en gaat van het Wilhelminakanaal tot een stuk richting Lieshout. Voor de snelweg A50 rukken we samen met Sint-Oedenrode uit. Wij verlenen ook wel eens assistentie in het gebied van Sint-Oedenrode en zij bij ons.

“Oefenen
en elkaar
feedback geven
om scherp
te blijven”

Onze oefenavond

Dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur is oefenen vaste prik. De uitzetploeg start dan om 19.00 uur om de oefeningen uit te zetten. We oefenen in groepen en geven elkaar feedback, tips en trics en complimenten natuurlijk. Ook al ken je je vak, het is toch wel altijd een spannend momentje. De avond wordt altijd gezellig samen afgesloten met een 3e helft, met een biertje of colaatje.

Onze personeelsvereniging

De personeelsvereniging heeft als gevolg van de coronapandemie helaas noodgedwongen op een laag pitje gestaan. Komend jaar gaan we echter weer leuke dingen organiseren, zoals paaseieren zoeken voor de kinderen van onze vrijwilligers, de barbecue voor de zomervakantie en carnaval is bij ons ook altijd wel een hot item. Bij die activiteiten zijn ook oud-leden en is het altijd heel gezellig.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.