Brandweerpost
Brandweerpost Bergeijk

ONS BERGEIJK
HET TEAM
JOUW LEVEN?

"We doen het samen"

Brandweerpost
Bergeijk

Onze brandweerpost in Bergeijk heeft 21 vrijwilligers, waaronder 8 bevelvoerders. We zijn gewoon een leuke en gezellige groep. Wat bij ons voorop staat is, we doen het samen. Ook fijn is dat onze post een goede verhouding heeft van oefeningen met uitrukken. Dat biedt een uitstekende combinatie met de dagelijkse werkzaamheden van onze vrijwilligers. Onze brandweerkazerne in Bergeijk is goed op orde met een mooie kantine en ruime kleedkamers en biedt veel buitenruimte om te oefenen. Het materieel bestaat uit een tankautospuit en de haakarmbak. Daarmee blijft het voor ons team ‘behapbaar’. Ons werkveld is het gebied van Bergeijk en we kennen een samenwerking met onze buurposten in het zogenoemde ‘dynamisch alarmeren’. Dat wil zeggen dat bij een melding geldt: wie het snelst bij een incident kan zijn, rukt uit. Immers, elke seconde telt.

“We leveren maatwerk
binnen de grenzen
van onze professionaliteit.”

Het team

We vormen een hechte club, met een grote mate van betrokkenheid bij ons werk en ons team. De animo om aan te pakken is groot, evenals de aanmeldingen voor voorkomende werkzaamheden. Er is veel commitment en dat bepaalt de sfeer die gewoon goed is te noemen.
Post Bergeijk heeft een gevarieerd team van zo’n 21 vrijwilligers, waaronder 2 vrouwen. Een daarvan is een ‘opspringer’. Dat is een vrijwilliger die lid is van een andere post, maar overdag in Bergeijk werkt en daardoor kan opspringen bij een uitruk. Als team doen we ook mee aan wedstrijden. En al zijn we geen hoogvlieger, we vormen samen altijd zeker een goede middenmoot. Ieder van onze vrijwilligers kent vanuit zijn of haar professionaliteit ons werkgebied en onze verantwoordelijkheid. We leveren maatwerk binnen de grenzen van onze professionaliteit. Behalve bij de uitrukken kom je ons team ook regelmatig tegen bij activiteiten in het dorp, zoals bijvoorbeeld op de koningsdagmarkt.

“We onderscheiden
ons met
twee specialismen”


Onze specialismen

We onderscheiden ons als team in Bergeijk met twee specialismen. Zo beschikt onze post over een haakarmbak, ook wel container te noemen. Deze wordt met water gevuld ingezet in de gehele regio en zelfs daarbuiten. Bijvoorbeeld bij grote calamiteiten, zoals in het zomerseizoen bij natuurbranden. Onze tweede specialisme is de Grootschalige Ontsmettings Eenheid, de GOE. Nederland kent 6 steunpunten met een GOE, wij zijn er daar 1 van. Deze kunnen worden ingezet om personen die zijn besmet met schadelijke of radioactieve stoffen te ontsmetten.


“De oefenavond
op donderdag
is heilig!”


Onze oefenavond

De oefenavond op donderdag is heilig! Iedereen is dan ook altijd stipt op tijd. We beginnen om 20.00 uur en gaan tot 22.00 uur door. Zo’n avond begint met de oefening, die door de oefenleiders is uitgezet. Per avond zijn er twee oefeningen, die zowel bij de kazerne als op locaties bij bedrijven worden gehouden. Na de oefening nemen we de mededelingen door, wordt een uitruk nabesproken en is er een vragenrondje. Daarna volgt de derde helft in de kantine, waarbij het biljart goed benut wordt.


Buiten de brand

Onze personeelsvereniging is zeer actief. Naast de contributie heeft ze ook inkomsten vanuit de controle van de brandkranen in opdracht van de gemeente. De vereniging zorgt voor veel en vooral leuke activiteiten buiten de oefenavonden. Uiteraard zijn alle activiteiten samen met de partner. Naast de jaarvergadering hebben we een mooie fietstocht, een gezellige mosselavond, voor de liefhebbers een lekkere bierproefavond, het weekendje weg en de kerstviering. Tijdens de verrassingsdag, inclusief avondvullend programma, weet je niet wat de dag gaat brengen. Maar het wordt altijd weer onvergetelijk!

Iets formeler, maar niet minder gezellig, is de postavond. Hierop reikt de burgemeester van Bergeijk de onderscheidingen en diploma’s uit. Ook worden deze avond de vrijwilligers die afscheid nemen in het zonnetje gezet. De vele activiteiten zorgen voor verbinding en betrokkenheid. Nieuwe vrijwilligers vinden op deze wijze ook snel aansluiting. En dat het werkt, blijkt uit de oud-vrijwilligers en gepensioneerden die lid blijven van onze personeelsvereniging en deelnemen aan de activiteiten. De vereniging heeft dan ook maar liefst zo’n honderd leden.

“Nieuwe vrijwilligers
vinden snel aansluiting.”

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.