Brandweerpost
Brandweerpost Aarle-Rixtel

ONS AARLE-RIXTEL
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“We hebben een
laagdrempelige cultuur”

Brandweerpost
Aarle-Rixtel

Onze brandweerpost Aarle-Rixtel vind je een beetje verscholen op een bedrijventerrein. Gelukkig wel dichtbij het gezellige centrum van het dorp. De kazerne bestaat uit een remise (grote garage) voor onze twee voertuigen: een 4x4 tankautospuit en een personenbusje. Daarnaast doet hij ook dienst als kleedruimte. Meteen daarachter vind je onze kantine/instructieruimte. Die gaat al een heel tijdje mee, ofwel meer dan dertig jaar! Natuurlijk hebben we die intussen wel ‘gepimpt’, zodat deze naast functioneel ook heel gezellig is. Ons werkgebied ligt in en rondom het mooie Aarle-Rixtel en regelmatig zijn we als tweede voertuig te vinden in Helmond of omliggende dorpen. Daar hebben we gemiddeld zo’n 50 uitrukken per jaar.

“Je kunt wel zeggen
dat we een vriendenclub zijn.”

Het team

We hebben in Aarle-Rixtel een team van 15 vrijwilligers. Iedereen is inzetbaar als manschap en daarnaast zijn er nog 6 opgeleid tot bevelvoerder en 9 tot chauffeur/pompbediener. Bovendien wordt het team aangevuld met ‘opspringers’. Dat zijn vrijwilligers die in een andere gemeente wonen, maar overdag in Aarle-Rixtel werken en zo kunnen ‘opspringen’ bij een uitruk. We kenmerken ons doordat iedereen z’n verantwoordelijkheid neemt, zonder al te veel sturing. Dat is fijn. Er is dan ook geen sprake van een duidelijke hiërarchie: iedereen laat de ander in z’n waarde. We zijn allemaal gelijk en doen wat we moeten doen.

Je kunt wel zeggen dat we een vriendenclub zijn. Zelfs met de spreiding van leeftijden: de jongste is 19 en de oudste is 62, met een nadruk op de middengroep. Toch zijn we een hechte club. Als je samen ten strijde gaat en je maakt wel eens wat mee, ontstaat er een bijzondere band. Je wordt echt maatjes van elkaar. De een is stukadoor, de ander zit op kantoor, toch vindt iedereen elkaar prima. Waar wij uniek in zijn is het ‘laagdrempelige’ of noem het ‘het gemakkelijke’. Het is onze bijzondere cultuur. Nieuwe vrijwilligers voelen zich dan ook al snel thuis. De nieuwe jonge aanwas van de laatste jaren heeft snel een aansluiting en het vertrouwen. Je zult ons team niet vaak vinden op wedstrijden, maar we maken 1 uitzondering: de wedstrijd van Bavaria!


Ons materieel

Onze post Aarle-Rixtel heeft ook een specialisme: de Grootschalige Ontsmettings Eenheid. Deze GOE kunnen we inzetten voor het ontsmetten van personen die zijn besmet met schadelijke of radioactieve stoffen en wordt altijd ingezet in pelotonsverband.


“Er is altijd tijd
voor sterke verhalen.”

Onze oefenavond

Op dinsdagavond is het oefenavond, van 20.00 uur tot 22.00 uur. We zijn dan meestal compleet en we oefenen altijd met het hele team tegelijk! De avond begint zoals gebruikelijk met een kopje goede koffie. Daarna starten we met de oefening die is uitgezet. Die doen we het liefst op locatie, bijvoorbeeld bij een bedrijf. Na de oefening, meestal een uur of tien, zijn we terug. Dan nemen we de oefening nog even door tijdens de nabespreking. En daarna is het tijd voor de sterke verhalen en een gezellig samenzijn en wordt het verloren vocht weer aangevuld.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.