Brandweerpost
Brandweerpost Leende

ONS LEENDE
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“We zijn een
gemotiveerde en
gezellige club!”

Brandweerpost
Leende

Ons team van post Leende mag je omschrijven als enthousiast en gemotiveerd. Van onze 22 vrijwilligers zijn er relatief veel onder de 35 jaar. Op dit moment hebben we geen vrouw in ons midden, maar daar staan we zeker wel voor open. Voor nu zitten we goed met onze bezetting. Als je je echter realiseert dat een opleiding gemiddeld 2 jaar duurt, kijken wij toch ook graag vooruit. Om die reden hebben we dan ook nog ruimte voor nieuwe collega’s, zeker met oog op het voorziene verloop van de komende jaren.

Heb je interesse in de brandweer? Dan nodigen we je van harte uit om een keer een kijkje op onze post te komen nemen.

“We hebben
een jonge
fanatieke club”

Het team

We hebben in Leende een gezellig en gemoedelijk team, met onder andere 5 bevelvoerders en 8 chauffeurs. Je mag ons best een soort vriendengroep noemen. Wat leeftijden betreft hebben we een relatief jong team: 3 vrijwilligers zijn boven de 50, 3 boven de 35 en de rest is jonger. Ondanks dat het leeftijdsverschil tussen de oudste en de jongste best groot is, voelt het bij ons echt als 1 club. Veel van onze teamleden hebben een achtergrond als zelfstandig ondernemer, denk aan agrariërs en mensen met bijvoorbeeld een metaal- of bouwbedrijf. Het mooie daaraan is dat iedereen zijn eigen expertise en denkwijze inbrengt. Dat levert leuke discussies op, maar zorgt ook voor een goede aanvulling bij uitrukken. Ons team wordt overdag versterkt door 3 opspringers, die in Leende werken en bij een andere post vrijwilliger zijn. Samen met de post Heeze hebben we een jeugdbrandweer, onze kweekvijver zeg maar.

Post Leende heeft een hecht team dat samen de klus klaart. Leende is een dorp en we treffen elkaar daarom ook buiten de brandweer om, zoals in het verenigingsleven. Velen van ons kennen elkaar dus goed. We zijn open en eerlijk naar elkaar en we zorgen goed voor elkaar. Als hulpverleningspost komen we soms behoorlijk heftige incidenten tegen, dan is nabespreking belangrijk. Met een koffie of een pilske, al naar gelang het tijdstip. Daarnaast zijn we ook behoorlijk fanatiek en leggen we de lat hoog. We zijn gemotiveerd en hebben een technische club met al die vakmensen uit de techniek. Aan ABWC-wedstrijden doen we graag mee en dan gaan we ook altijd voor de winst!

Ons materieel

Post Leende heeft de beschikking over een tankautospuit (TS), een manschappenbus en een hulpverleningsvoertuig (HV). Met dat laatste hebben we een regionale functie, voor een gebied tussen pakweg Heeze, Maarheeze, Budel, Valkenswaard, Aalst-Waalre en een gedeelte van Eindhoven. Andere HV-posten zitten in Asten, Best, Eersel en Helmond. Op het HV-voertuig zit onder meer zwaarder redgereedschap, om bijvoorbeeld op snelwegen auto’s en vrachtwagens mee open te kunnen knippen.

“Het natuurgebied
is een van
de grote risico's
in onze regio”

Ons werkgebied

Vanuit onze post hebben we ongeveer 100 uitrukken per jaar. Die inzetten variëren van brand tot technische hulpverlening en van assistentie van de ambulance tot aan gaslekkages. Het grote natuurgebied dat we in ons werkgebied hebben is een van de grote risico’s hier in de regio. Daar oefenen we op en hebben we afstemming over met Staatsbosbeheer. We controleren ook regelmatig de waterputten in dat gebied.

De huidige kazerne stamt vanaf 2002. Geografisch zitten we gunstig, want vanaf hier zijn we binnen 1 minuut op de snelweg A2 richting het zuiden of richting Eindhoven. Daardoor kunnen we ook snel op de A67 zijn. Direct naast ons zit een ambulancepost. Ons werkgebied bestrijkt vooral Leende en Leenderstrijp, maar voor assistentie voor grotere incidenten rukken we ook uit naar onder andere Maarheeze, Heeze en Valkenswaard.

“Er zijn altijd
mensen die
een avond extra
komen oefenen”

Onze oefenavond

Dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur is onze vaste oefenavond. De oefenstaf die de oefeningen uitzet die avond is er altijd eerder. Rond 22.30 uur zijn we dan meestal terug in kantine. Daar worden nog een paar mededelingen gedaan en daarna is het tijd voor een drankje en gezellig samen zitten. Dat we een fanatiek team zijn blijkt ook uit het feit dat we zelfs tijdens de vakanties met een club door blijven oefenen. Daarnaast zijn er altijd mensen die een avond extra komen oefenen of in vakanties clubjes bij elkaar trommelen om bijvoorbeeld de waterputten in de natuurgebieden te controleren.

Onze personeelsvereniging

We hebben een actieve personeelsvereniging waar ook oud-leden bij aangesloten zijn. We organiseren veel uitjes, vaak samen met onze partners. 1 keer per jaar vindt onze familiedag met ook onze kinderen plaats. Meestal op en rondom de kazerne, met een groot springkussen erbij. Daarnaast hebben we onze jaarvergadering, het pv-reisje en verschillende feestavonden. Die zijn altijd gezellig.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.