Brandweerpost
Brandweerpost Mierlo

ONS MIERLO
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“We zijn
een hechte,
fanatieke en
betrokken club”

Brandweerpost
Mierlo

Post Mierlo heeft een gemêleerd team van oud en jong, en mensen die ondernemer zijn of in loondienst werken. In Mierlo zijn er ook echt ondernemers die hun werknemers overdag beschikbaar stellen voor de brandweer, wat we enorm waarderen. Waar we voor staan zijn de uitrukken, die we 365 dagen per jaar kunnen borgen. We hebben de luxe dat we voltallig zijn op dit moment, maar met het oog op uitstroom zijn we wel op zoek naar nieuwe mensen.

Onze post is gehuisvest in een mooie kazerne. 10 jaar geleden zijn we van midden in het dorp naar de rand verhuisd. Daardoor hebben we een betere uitrijdbaarheid gekregen en is ook de bereikbaarheid voor onze vrijwilligers beter. Er heerst bij ons een informele sfeer, mensen met hart voor de brandweer die dingen voor elkaar en de gemeenschap over hebben.


“Het dorp weet ons
voor meer dan alleen
de brandweer te vinden”

Het team

Post Mierlo heeft een club van 24 mannen, op dit moment hebben we geen vrouwen. Die hebben we eigenlijk wel altijd gehad en zijn zeker welkom. Deze mensen vervullen soms meerdere rollen binnen de post. We hebben bevelvoerders, chauffeurs en manschappen. Bijna 70% van onze leden van de laatste jaren komt uit onze eigen jeugdbrandweer met momenteel 10 leden, onze kweekvijver.

Je kunt ons gerust ook fanatiek noemen, we gaan met gemiddeld zo’n 3 ploegen naar de AWBC-wedstrijden. En we zijn heel actief! Of het nu is voor uitrukken, voor het schoonmaken hier in de kazerne, als er iets verbouwd moet worden of voor de personeelsverenging, we doen het allemaal. Onze teamleden hebben iets voor elkaar over. Ze zijn heel erg betrokken bij de club, maar ook naar de gemeenschap toe. Omdat ze veelal ook actief zijn bij andere verenigingen, zijn wij heel bekend bij het dorp. Er wordt regelmatig een beroep op ons gedaan en waar wij kunnen doen wij mee. Bij de jeugdvakantieweek bijvoorbeeld en andere evenementen. Ook gaan we naar scholen. Wij staan echt middenin het dorp en mensen weten ons we te vinden. Bij de open dag hadden we hier dan ook maar liefst zo’n 4.000 bezoekers!

“We hebben ook
regionale
specialisaties”

Ons materieel

Uiteraard beschikken we bij post Mierlo over een basisbrandweerwagen. Daarnaast hebben we het specialisme grootwatertransport, waarmee we heel de regio bedienen. Die pomp levert bijna 11.000 liter water per minuut. En we beschikken over een verlichtingscontainer. Daarmee verlichten we het incident indien nodig bij onze eigen uitrukken, maar ook ondersteunen we er de politie mee en wordt hij regionaal ingezet.

“We hebben
een dynamisch
uitrukgebied”

Ons werkgebied

We hebben zo’n 100 uitrukken op jaarbasis. Daarvan is 80% lokaal en ongeveer 20% regionaal. Ons dynamisch uitrukgebied bestrijkt een groot deel van de wijk Brandevoort in Helmond, een gedeelte vooraan Geldrop, een gedeelte van de Strabrechtse Heide en het dorp Mierlo natuurlijk. In ons werkgebied hebben we te maken met onder meer een spoorlijn, het Dierenrijk Europa, een woonzorgcentrum en 3 industrieterreinen. Bebouwing binnen ons gebied gaat van grote villa’s tot aan rijtjeswoningen en appartementengebouwen tot 4 hoog. We doen veel brandbestrijding en natuurlijk reanimaties, die horen er ook bij.

“Een sterk
teamgevoel”

Onze oefenavond

Maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur is onze vaste oefenavond. We starten met mededelingen of nieuwtjes en gaan dan aan de slag. Dat kan een basis oefening zijn, maar ook het draaien van een inzetoefening, een stukje theorie, een externe adviseur die iets komt vertellen, een bedrijfsbezoek of een specialistische oefening. Daarna sluiten we de avond altijd gezellig met elkaar af.

Onze personeelsvereniging

Actieve en betrokken teamleden zorgen uiteraard ook voor een bruisende personeelsvereniging. Daarin zitten zowel actieve leden als oudgedienden, allemaal brandweermannen en -vrouwen die nog steeds lid zijn van de personeelsvereniging. We hebben jaarlijks allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.


Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.