Brandweerpost
Brandweerpost Bladel

ONS BLADEL
HET TEAM
JOUW LEVEN?

"Een enthousiaste
en fanatieke club"

Brandweerpost
Bladel

Brandweerpost Bladel is een echte dorpsbrandweer, we zijn betrokken bij onze gemeenschap. Onze vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen, zetten zich met hart en ziel in voor ons dorp en de omliggende gemeenten. Of het nu gaat om noodsituaties, oefenavonden of extra taken, we hebben altijd een enthousiaste groep paraat. De brandweer is meer dan alleen brandjes blussen; het is een hechte familie waar vriendschappen bloeien en waar we ons steentje bijdragen aan de gemeenschap. Het is niet zomaar een hobby, maar het mooiste werk dat je je maar kunt wensen.

Het team

We hebben een toegewijd team van 24 vrijwilligers bestaande uit 22 mannen en 2 vrouwen, en 3 opspringers die ons bijstaan. Onze club is een goede mix van ervaren en nieuwere brandweerlieden. Samen delen we de toewijding om onze gemeenschap te dienen en ervoor te zorgen dat iedereen veilig is. En we zijn fanatiek! We doen actief mee aan de ABC-wedstrijden. Afgelopen jaar zijn we in de hoofdklasse, waaraan zo’n 140 korpsen meededen, zelfs derde van Nederland geworden!

Wat betreft rollen hebben we in ons team 10 chauffeurs voor de tankautospuit, 8 voor de hoogwerker, en 6 bevelvoerders, waarvan sommigen meerdere rollen vervullen. We hebben momenteel een vrouw in opleiding als bedienaar en chauffeur van de hoogwerker, waardoor onze inzet flexibeler en minder een puzzel wordt.

Je kunt gerust zeggen dat we ons team als familie beschouwen. We vertrouwen op elkaar tijdens noodsituaties en ondersteunen elkaar zowel binnen als buiten ons werk. Dit gevoel van kameraadschap en gedeeld doel is wat het deel uitmaken van de brandweer zo bijzonder en vervullend maakt. Lijkt jou dat ook wat? Dan ben je van harte welkom om bij ons eens een kijkje te komen nemen.

“We bedienen
voornamelijk
landelijke
gebieden”

Ons werkgebied

Gemiddeld hebben we zo’n 100 uitrukken per jaar, waarvan er circa 25 met de hoogwerker zijn. Ons operationele gebied gaat van Bladel tot Hapert, Casteren, Hoogeloon, Vessem en reikt zelfs tot delen van Reusel. We bedienen voornamelijk landelijke gebieden, waaronder kleine dorpen en landbouwgrond. In onze uitrukken zit een goede verdeling tussen assistentie van de ambulance in welke vorm dan ook, brandtechnische hulpverlening en bijvoorbeeld hulpverlening bij gaslekkage of - zoals onlangs nog - bij stormschade. Ondanks dat er toch tamelijk hard wordt gereden op de wegen in ons gebied, hebben we gelukkig maar weinig auto-ongelukken waarvoor we moeten uitrukken.

“We zijn altijd
klaar
voor actie”

Ons materieel

Onze post beschikt over de benodigde gereedschappen en voertuigen om effectief te reageren op verschillende noodsituaties. We beschikken over twee brandweervoertuigen: een tankautospuit en een hoogwerker. Dat is onze specialisatie, waarmee we ongeveer een kwart van onze uitrukken doen. Dat gaat dan om onder meer schoorsteenbranden en afhijsen. Bijvoorbeeld als iemand niet over de trappen, maar via het raam naar beneden moet worden gehaald. Hoewel dat laatste niet onze kernactiviteit is, staan we klaar om op verzoek van de ambulance met onze hoogwerker te assisteren. Dit bleek onlangs van onschatbare waarde toen we een dame uit haar huis moesten halen die naar het hospice ging. Haar verhaal over haar 'laatste vlucht' deelde ze met vrienden en familie. De dankbaarheid van degenen die we helpen, maakt dit werk buitengewoon waardevol voor ons

De kazerne waar we hier in Bladel vanaf 1996 zijn gevestigd, is goed uitgerust. Zo hebben we onder meer een kleine werkplaats en een ruime remise waarin zelfs de bus nog kan staan, naast de brandweervoertuigen. We hebben ook een ruime gemeenschappelijke ruimte met keuken. Die hebben we een paar jaar geleden helemaal zelf opgeknapt voor nog meer comfort en gezelligheid.

“Op elkaar
kunnen vertrouwen
wanneer het
er echt toe doet”

Onze oefenavond

Iedere donderdagavond komen we samen voor onze trainingsavond, daar doet iedereen graag aan mee. Ons team is dan ook goed op elkaar ingespeeld en altijd klaar voor actie. Tijdens de oefenavonden richten we ons op het verfijnen van onze brandbestrijdingsvaardigheden, procedures voor noodsituaties en teamwork. Onze training wordt geleid door een ervaren instructeur en ondersteund door een officier en extra teamleden. We organiseren vaak oefeningen op externe locaties om realistische scenario's te simuleren, zodat we goed voorbereid zijn op elke situatie.

Onze personeelsvereniging

Onze personeelsvereniging is een levendig onderdeel van onze post. We organiseren het hele jaar activiteiten om de banden tussen onze teamleden en tussen onze vrijwilligers en hun families te versterken. Evenementen als bijvoorbeeld barbecues, kartuitstapjes, gezellige Sinterklaasbijeenkomsten met cadeautjes voor de kinderen en zelfs aparte activiteiten voor onze partners. Ten slotte kunnen we ons werk niet doen zonder hun steun. Met al deze activiteiten versterken we het gevoel van kameraadschap nog verder en daarmee de mogelijkheid om effectief samen te werken wanneer het er echt toe doet. We vertrouwen elkaar 100%.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.