Brandweerpost
Brandweerpost Best

ONS BEST
HET TEAM
JOUW LEVEN?

“De passie
voor het 
brandweervak 
is hier echt 
héél groot”

Brandweerpost
Best

Onze post Best is een grote vrijwilligerspost, met een team van maar liefst 30 mensen. En een post met een rijke geschiedenis: in 2021 bestonden wij namelijk al 90 jaar. In onze club vind je veel opstappers, vrijwilligers van andere brandweerposten die in Best werken. Tussen de vrijwilligers zitten diverse beroepskrachten, die naast de vrijwillige brandweer in Best ook beroepsmatig werkzaam zijn in in zowel de posten in Eindhoven als in Helmond.

Ons team is echter niet voor niets zo groot, we hebben alle 30 mensen heel hard nodig. Er zijn nogal wat teamleden die in ploegendienst werken. Dan zijn ze niet altijd beschikbaar, dus hebben we anderen nodig om aan te vullen. Zodat alle wagens de straat op kunnen, want we hebben relatief veel uitrukken. Daarvan zijn er best veel ongevallen. In die gevallen hebben we dan én 1 team nodig voor onze tankautospuit én 1 voor ons hulpverleningsvoertuig. Dus standaard al een flink aantal mensen voor 1 uitruk. Ons team gaat ervoor dat telkens voor elkaar te krijgen. Bij ons ligt de focus echt op een professionele aanpak van ons werk.

“We kunnen
blindelings op elkaar
vertrouwen”

Het team

Post Best kent een hecht team van 29 brandweermannen en 1 brandweervrouw. Onze enige dame is momenteel nog in opleiding als aspirant-lid, we willen er zeker graag meer vrouwen bij in de toekomst. Van de 30 vrijwilligers zijn er 10 bevelvoerders, zo’n 14 chauffeur en een heel aantal voertuigbedienaars. We vinden het belangrijk dat iedereen meerdere functies heeft en daardoor breed inzetbaar is. Wat we eventueel nog kunnen gebruiken zijn mensen die overdag beschikbaar zijn, je zou bij ons zelfs je werkplek kunnen inrichten als je wil. De verbinding ligt bij ons echt op de werkvloer. Onze teamleden kunnen blindelings op elkaar vertrouwen en hebben een enorme drive voor het brandweervak. Samen klaren we de klus.

“Een dynamische post
met veel uitrukken”

Ons werkgebied

Het gebied waarbinnen wij uitrukken loopt van Oirschot, tot aan Eindhoven tot aan Boxtel-Liempde. Menig jaar zit onze post Best boven de 300 uitrukken, dus wij zijn wel een van de drukste vrijwilligersposten in de veiligheidsregio. De wegen in ons uitrukgebied zoals de A2, N2, A58 en A67 en de vele verkeersknooppunten rondom Best vragen veel van onze hulpverlening. Met enige regelmaat zijn we ook vooraan in Eindhoven te vinden en richting Brabant-Noord met ons hulpverleningsvoertuig.

We hebben 3 specialismen waar wij in Best extra op getraind zijn. Een daarvan is de spoortunnel. Daarvoor hebben we een paar mensen die tunneltechnisch specialist zijn. Zij weten bijvoorbeeld hoe alle communicatie in de tunnel moet worden bediend, waar sensoren zitten, hoe de sturing van de ventilatie werkt, etc. Daarnaast hebben we de grote recreatieplas Aquabest en worden we met enige regelmaat opgeroepen voor de luchthaven Eindhoven Airport.

“Ons specialisme
met het
hulpverleningsvoertuig
en de waterbak”

Ons materieel

We hebben op post Best natuurlijk een tankautospuit, waarmee we gemiddeld zo’n 150 keer per jaar uitrukken. Daarnaast hebben we specialistische voertuigen, zoals het hulpverleningsvoertuig dat zo’n 100 keer per jaar uitrukt. En we hebben de waterbak, die ongeveer 80 keer per jaar in de gehele regio wordt ingezet.

“Gedreven mensen
die met 
plezier oefenen”

Onze oefenavond

We oefenen elke dinsdag, verdeeld in 2 en soms 3 teams. Vaste prik is dat we om kwart voor 8 starten met een briefing, daarna beginnen rond 8 uur de oefeningen. De aard daarvan varieert sterk, de ene keer oefenen we een brand, de andere keer een ongeval en de keer daarna weer iets anders. Elk teamlid komt sowieso ook een keer aan de beurt als oefenleider. We hebben zo’n fanatieke club dat we met onze specialismen ook extra oefenen, samen met andere posten als bijvoorbeeld Boxtel en Liempde. Dat doen we met veel plezier.

Onze personeelsvereniging

Onze personeelsvereniging is er echt voor een stukje teambuilding. Een keer per jaar hebben we ons uitje en gaan we lekker actief doen op een leuke locatie. Populair zijn het avondje casino en de wijn- of bierproefavond. Bij wat we organiseren betrekken we altijd onze partners, we doen leuke dingen samen. Ook bij onze jubileumavond, die is heel belangrijk voor ons. Daar zijn onze families bij, maar ook oudgedienden. Dan hebben we hier wel 100 tot 200 mensen rondlopen. Heel gezellig zijn daarnaast onze vaderdagbarbecue met onze gezinnen en luchtkussens voor de kinderen en de sinterklaasviering, dan zijn er soms wel rond de 30 tot 40 kinderen op de kazerne.

Vraag het
maar eens
aan onze
mensen


Kom maar op
met je vragen

Vrijwilliger bij de brandweer zijn betekent dat je zelden weet hoe je dag eruit gaat zien. Prikkelt jou dat? Houd je van afwisseling, de spanning van het onverwachte en wil je ook graag iets betekenen voor je medemens? Hulp geven en zorgen voor veiligheid? Dan is de vrijwillige brandweer echt iets voor jou! Meld je aan met het formulier voor meer informatie, bel via 040 2203 441 of mail naar werving@vrbzo.nl. Haal meer uit je leven. Word vrijwilliger bij de brandweer.


Bel 040 2203 441

Ik heb interesse

Bovenstaand telefoonnummer is tijdens kantooruren bereikbaar.